18. –22. 7. 2018

Oulu, Finland

Hiv-pikatestausta

Perjantai 20.7.2018 klo 14.00–19.00
Kumppanuuskeskus, Hivpoint
Kansankatu 53, 90100
Tapahtumapaikalle on esteetön pääsy.

Hiv-pikatestausta

Kumppanuuskeskus, Hivpoint

Kansankatu 53, 90100

Hae reittiohjeet →

Hiv-pikatestaus järjestetään perjantaina 20.7. klo 14–19 Kumppanuus­keskuksessa, kokoustila Tiketti (Kansankatu 53). Sisäänkäynti Vanhantullinkadun puolelta.

Testaus on ensisijaisesti tarkoitettu homo-, bi- ja muille miehille, joilla on seksiä miesten kanssa. Pride-tapahtumaa kunnioittaen myös muut seksuaali- ja sukupuoli­vähemmistöihin kuuluvat ovat tervetulleita. Käytössä on pikatesti, josta luotettavan tuloksen saa 60 sekunnissa. Testi on anonyymi ja maksuton.

Hiv-testiin kannattaa hakeutua, jos sinulla on ollut suojaamatonta seksiä. Suurin riski saada hiv-tartunta miesten välisessä seksissä on suojaamaton anaaliyhdyntä. Suomessa miesten hiv-tartunnoista 2/3 todetaan miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa. Lisäksi arvioidaan, että jopa 600 henkilöä ei tiedä omasta tartunnastaan. Suurin osa tartunnoista tulee henkilöltä, joka ei itsekään tiedä omasta tartunnastaan. Nykyisin hiv on krooninen sairaus, johon on olemassa tehokas lääkitys. Hiv-tartunta on yleensä oireeton useita vuosia. Ainoa tapa selvittää onko saanut hiv-tartunnan, on käydä testissä.

Tervetuloa testiin!

Lisätietoja hiv-testauksesta ja miesten välisestä seksistä: miestenkesken.fi

Myös Perjantaina